Fényorgia!

WS2801 címezhető ledszalagot vezérlünk

Egy végtelen tükrös hangfalat és egy led mátrixot készítettünk.

Mindkét bemutatott eszközt ESP-12F -el hajtjuk és sima RGB illetve WS2801 ledenként címezhető ledszalaggal szereltük.
Emellett az zenére villogást a hangszóró esetében egy MSGEQ7 IC-vel oldottuk meg, míg a mátrixra PC-ről küldtük az EQ információkat.
Mindkét eszköz vezérelhető PC-ről és telefonról.

A mátrix 20x20-as, és az EQ funkciókon kívül PC-ről lehet rá rajzolni, valamit alap animációkat indítani. Ehhez készül egy szerkesztőprogram is, amivel könnyen lehet festeni a pixeles vásznat.

A hangfal 2db sima RGB és 1 pixeles ledszalagot kapott 2 plexi közé. A hátsó plexit tükörfóliával, míg az első plexit félig fényáteresztő biztonsági fóliával vontunk be. A 2 plexi között kb 1 cm hely van. Egy meglévő, elég rossz állapotban lévő videoton hangfalpárt alakítottunk át. Mielőtt bárki agyérgörcsöt kapna, van még egy ugyanilyen hangfalpárunk kifogástalan állapotban és eszünk ágában sincs hozzányúlni.

A tervünk az, hogy ezekkel az eszközökkel együtt elkészül az univerzális fényvezérlőnk végleges verziója, ami egy kódbázissal képes sima, rgb és neopixel ledszalagokat vezérelni. Amint elkészült egy alap verzió, publikálni fogjuk a windows és android vezérlő programok forráskódját is.

Ui: Megfelelő mennyiségű feliratkozással és lájkkal motiválhatóak vagyunk, hogy minél előbb elkészüljön és megosszuk veletek! :)
 

[UPDATE] A hangfal elkészítésének 1. részét már nézhetitek:https://youtu.be/lOxN_5x8NrQ

 

Hozzászólás