Felturbóztuk a WOT-ot: Fényeffekt RGB ledszalagokkal

RGB ledszalagokkal olyan fényeffektet készítettünk, amelyek a játék eseményeire reagálnak. Szeretnéd te is megépíteni? Itt minden infót megtalálsz!

Sokat gondolkodtunk, mire is lehetne még használni az RGB fényvezérlőnket. Kitaláltuk, hogy akár interakció is lehetne a PC-n valamilyen szoftverrel, mondjuk villoghatna, ha új e-mail jött.

Vagy ami még jobb, kössük össze egy játékkal!

Mivel mi is szeretünk wotozni, ezért először hazai pályán próbálkoztunk. Ismerjük a játékot, a plugin rendszerét, így nem volt nehéz dolgunk azzal, hogy a játék eseményeit a ledszalagokon is megjelenítsük.

Íme az eredmény:

A videóban látható WOT-os jelenetek az NPH klán segítségével készültek. Köszönjük!

 


Mi is kell hozzá?

- TFRGB vezérlő (RGB ledszalaggal és tápegységgel)
- TFController Windows (x86)
- WOT TFLightFX plugin

Kezdjük a nehezével:
Korábbi 2 videónk ad segítséget a TFRGB vezérlő elkészítéséhez. Ez egy egy általunk készített világítás vezérlő, értelem szerűen nem csak a WOT-hoz használható. Itt azért szükség lesz némi elektronikai ismeretre + tudni kell forrasztani is. Ha ezeket te magad nem tudod megoldani akkor se keseredj el, biztos van olyan a családi/baráti körödben, aki ezt meg tudja neked oldani.

A szükséges alapanyagokat, kapcsolási rajzokat az alábbi két linken találjátok:
RGB világítás vezérlés - 1.rész
RGB világítás vezérlés - 2.rész

Ha megvan a vezérlő akkor már pofon egyszerű a dolog. Mi ledszalag sínből és egy kis fából készítettük a ledet tartó két kis "lámpatestet". A videón ezeket láthatjátok. Ettől függetenül ez nem szükséges, mi az első videónkon szimplán ráragasztottuk a két ledszalagot a monitor hátuljára.

Ezeken kívül kell még a vezérlő szoftver, a TF Controller. Megtaláljátok a letöltések menüpont alatt, vagy kattints ide.
Illetve szükség  lesz még a WOT pluginra. Ezt a szokásos módon a res_mods/[aktuális_verzió]/ mappába kell bemásolni.

Mivel eddig még csak mi játszottunk így a játékkal, ezért mind a plugin mind a szoftver teljesen béta.
Ha megépítetted és kipróbáltad, kérjük oszd meg velünk a tapasztalataidat! 

Ha kérdésetek van, vagy elakadtatok az elkészítés közben keressetek minket bátran facebook oldalunkon, vagy írjatok kommentet a videó alá.
 

 

Hozzászólás