Bemutatkozás

Pár mondatban megosztjuk veletek miért is jött létre a TechFactory.

Évekkel ezelőtt kezdtünk el foglalkozni Arduinoval és világítás vezérléssel. Persze nem ledszalaggal kezdtünk, mert az túl egyszerű, inkább a lépcsőház világítását szerettük volna távolról is irányítani.
Az ötletet megvalósítottuk, (persze nem Arduinoval). Azóta is használjuk ezt a remek funkciót... egy kezemen meg tudom számolni hányszor nyúltam a telefonomhoz a kapcsoló helyett...

Egy valamire viszont jó volt: Tapasztalatszerzésnek.

Később kitaláltunk, hogy nekünk is kellene egy RGB leddel megvilágított plexi. Dísznek. Sajnos akik ezzel foglalkoztak nagyon drágán dolgoztak, akik pedig hobbiból gyártották, hát.. hogy is mondjam a minőséggel nem voltunk megelégedve.
Elkezdtünk utána járni a dolgoknak és rájöttünk, hogy ezt mi magunk sokkal olcsóbban is meg tudjuk valósítani. Ha meg már mi készítjük, akkor legyen vezérelhető PC-ről. Előzőleg is milyen hasznos volt a lépcsőház világításnál. Meg akkor mobilról is, ha már itt tartunk.

Miért is ne? Van köztünk programozó, meg elektronikai végzettségű is. A végén még a plexi alumínium talpát is mi terveztük, sőt az első verziókat mi raktuk össze kézi szerszámokkal.
Ismerőseink örültek, a születésnapokra nem nagyon kellett törnünk magunkat az ajándék miatt.

Közben elkészültek az appok is és egyre jobban láttuk, ennek így van értelme. Egész hasznos lehet ez másoknak is.

Idén év elején elhatároztuk, hogy megosztjuk az egész projektet A-tól Z-ig, hátha másoknak is kedve támad világítós dolgokat építeni.

A videóhoz viszont kell világítás, ami megint arany-árban van. Szóval csináltunk bevilágítást plexiből, led szalagból, meg tepsiből. Igazi sütemény-sütő tepsiből! Jött a gondolat, hogy akkor már ezt is megmutathatnánk, ne csak egy videó legyen, indítsunk csatornát.
A tuti bemutatókhoz nem lenne rossz egy slider a kamera alá. Kitaláljátok? Drága volt, de …

Szóval így kezdődött.

Hogy hol lesz a vége? Mi sem tudjuk. Nap mint nap vannak újabb ötleteink, meglátjuk mennyit sikerül belőlük megvalósítani.

Ha szeretnétek nekünk írni, a facebook oldalunkon keresztül elértek minket:
https://www.facebook.com/techfactoryhu/

A TechFactory csapata

 

Hozzászólás